torstai 27. maaliskuuta 2014

Joustavat polut tulevaisuuden työelämään 26.3.2014

Ensi syksynä opintonsa aloittavat opiskelijat ovat työelämässä vielä vuonna 2050. Vaikka emme voi tietää, minkälaista silloin on, koulutuksen on annettava opiskelijoille sellaiset eväät, että he pärjäävät.

Tätä asiaa pohdittiin Laurea-ammattikorkeakoulun FuturesLab CoFin järjestämässä Tulevaisuusfoorumissa Porvoossa 26.3.2013. Tilaisuus järjestettiin osana Yhdessä-hanketta, ja sitä isännöi Porvoon ammattiopisto Amisto.

Yliopettaja, futurologi Tarja Meristö kertoi, että tulevaisuudessa ei ole työntekijöitä eikä työnantajia. On vain osaamisen ostajia ja osaamisen myyjiä. Osaamisvaatimus ja palveluintensiivisyys kasvaa kaikilla aloilla ja tasoilla.

Johtajuudesta ja oppimisesta dynaamisessa työelämässä kertoi Karl-Magnus Spiik. Hän korosti itsetuntemuksen, epävarmuuden sietokyvyn sekä vuorovaikutustaitojen olevan työelämässä tärkeässä asemassa.

Spiik kertoi myös ihmisten erilaisuudesta. Kun tunnistaa oman ja yhteistyökumppanin ihmistyypin, vuorovaikutus on menestyksellisempää. Ilmaisen testin voi tehdä netissä: www.spiik.fi
Tilaisuuden monissa työpajoissa pääsi tutustumaan mm. Yhdessä-hankkeen ja
Amiston yhteistyönä kehittämään Onks unelmii?! –peliin.

Yhdessä-hankkeen neljäs tulevaisuusfoorumi, joka on samalla hankkeen loppuseminaari järjestetään 7.11.2014 Espoossa Laurea-ammattikorkeakoulun Leppävaaran tiloissa. Tervetuloa!

Yhdessä-hanke on Euroopan sosiaalirahaston osittain rahoittama projekti, jota Laurea-ammattikorkeakoulu toteuttaa HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun kanssa vuosina 2013-2014.  Yhdessä-hankkeen wiki-sivusto: https://wiki.hamk.fi/pages/viewpage.action?pageId=28967014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti