perjantai 8. huhtikuuta 2016

Nuoret toimijoina – Zet-hankkeen verkostotyöpaja

21.4.2016, klo 13-16
Laurea-ammattikorkeakoulu, AMK01,Nummentie 6, Lohja


Zet-hankkeessa nuoret kehittävät hyötypeliä yhdessä pelialan ammattilaisten kanssa. Paikalliset tiimit kokoontuvat Lohjalla ja Hangossa koko kevään. Tervetuloa tutustumaan, millainen peli hankkeessa on muotoutumassa ja pohtimaan, miten peli, pelinkehitysprosessi ja me kaikki voimme tukea nuoria toimijoina osana yhteisöään!

Ilmoittaudu tästä: https://elomake3.laurea.fi/lomakkeet/12444/lomake.html

Reptilian Overlords –pelissä pelaaja hyppää yritysjohtajan saappaisiin ja pääsee rekrytoimaan itselleen työvoimaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa yritysjohtaja vaan maailmanvalloituksesta haaveileva matelija, joka tavoittelee omalle firmalleen  menestystä kilpailijoita vakoilemalla. Niinpä työntekijät päätyvät firmassa melko epäilyttäviin tehtäviin. Työntekijöiden roolissa pelaaja pelaa vakoilutehtäviä, joissa lisähaasteena on tunnistaa ja hyödyntää työntekijöiden vahvuuksia ja oppia pärjäämään työntekijöiden haasteiden kanssa. Osa nimittäin välttelee sosiaalisia tilanteita, osalla on keskittymisvaikeuksia, osalla pakonomaista käytöstä. Kaikilla kuitenkin on myös vahvuutensa, ja tasapainon löytäminen auttaa pärjäämään pelissä. Pelin loppuun on vielä suunnitteilla yllätyskäänne, jossa pelaaja pääsee haastamaan yritysjohtajan ja tämän kyseenalaiset toimintatavat.
 
Tässä työpajassa fokuksessa on erityisesti keinot tukea nuoria toimijoina. Mukana työpajassa on myös Apuomenan Lohjastuu-projekti. Mitä olisivat ne teemat, joita pelissä erityisesti tulisi hyötynäkökulmasta painottaa? Millaisin keinoin nuorten toimijuutta voitaisi yhdessä, verkostona, tukea?

Tervetuloa mukaan kehittämään eteenpäin Reptilian Overlords –pelin hyödyntämistapoja. Yhteisen kehittämisen tuloksena syntyy palvelukonsepteja pelin ympärille, joita voidaan syksyllä pelin ensimmäisessä pilotointivaiheessa lähteä yhdessä kokeilemaan. Tilaisuus on kaikille avoin, tätä kutsua voi vapaasti välittää eteenpäin. Myös nuoria toivotaan mukaan.

Kutsu tilaisuuteen (PDF)

Lisätietoja: hanna.tuohimaa@laurea.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti